Projekty Unijne
Daito
Zadzwoń: 693 472 450
  • STRONA GŁÓWNA
  • O NAS
  • OFERTA
    • Projekty technologiczne
    • Doradztwo – wyposażenie gastronomii
      • Meble do gastronomii
      • Zmywarki gastronomiczne
      • Piece gastronomiczne
      • Obróbka mechaniczna
      • Urządzenia chłodnicze
      • Pojemniki gastronomiczne
      • Kuchnie do gastronomii
    • Serwis urządzeń gastronomicznych
  • KATALOGI
  • BLOG
  • GALERIA REALIZACJI
  • KONTAKT
  • RPOWP
  • Home
  • Blog
  • Atuty pieca RETIGO Vision w oparciu o jego budowę
 
0
czwartek, 19.07.2018

Atuty pieca RETIGO Vision w oparciu o jego budowę

Wybierając nowoczesny piec konwekcyjno-parowy RETIGO Vision masz szansę zmienić swoje postrzeganie procesu przygotowywania dań. Liczne programy, możliwość indywidualnego doboru parametrów pieczenia oraz efektywność tego urządzenia to zaledwie kilka spośród licznych zalet. Już dziś warto się przekonać, że oferowane przez nas marki są godne zaufania.

Praktyczne aspekty używania pieca RETIGO w Twoim lokalu

Doświadczenie zawodowych szefów kuchni oraz zastosowanie innowacji w dziedzinie urządzeń gastronomicznych sprawia, że gama pieców konwekcyjno-parowych rozwija się nieustannie, a na rynku dostępne są modele chętnie wybierane przez Klientów. Cechy właściwe piecowi RETIGO możesz sprawdzić w praktyce i przekonać się, że za opiniami użytkowników stoją realne efekty.

Biorąc pod uwagę poszczególne elementy zewnętrzne omawianego tutaj pieca, przekonasz się, że:

Kuchnia gastronomiczna Białystok

  • drzwi pieca zapewniają szczelne zamknięcie komory, a podwójna szyba zapobiega przegrzewaniu się szkła na zewnątrz,
  • klamka wyposażona jest w zintegrowany zamek, który stanowi dopełnienie drzwi pod kątem szczelnego zamykania,
  • regulowane, trwałe nóżki pozwalają wypoziomować i ustabilizować piec nawet na nierównej powierzchni,
  • obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia komfort użytkowania oraz czyszczenia, jest odporna na działanie czynników zewnętrznych,
  • dotykowy panel sterowania pozwala w szybki i prosty sposób wybrać odpowiedni program lub zaprogramować ustawienia.

Kompaktowe wymiary pieca sprawiają, że w kwestii wyposażenia gastronomii możliwe staje się zagospodarowanie przestrzeni w rozsądny sposób.

Elementy wnętrza w piecu RETIGO – na co warto zwrócić uwagę?

W parze z zaletami budowy zewnętrznej pieców konwekcyjno-parowych idą również korzyści określonej budowy i wyposażenia wnętrza. Zaawansowane technologie oraz przemyślane wyposażenie komory pieca sprawiają, że niezależnie od rodzaju oraz ilości przygotowanych potraw, uzyskasz powtarzalny, doskonały efekt.

Nie potrzebujesz wielu urządzeń, aby piec, gotować, smażyć, dusić, rozmrażać, czy regenerować określone produkty i dania. Z piecem RETIGO wykonasz wszystkie te czynności. Wnętrze urządzenia to:

  • wylotowy zawór bezpieczeństwa – odprowadza nadmierną ilość pary, chroni przed nadmiernym zawilgoceniem potraw,
  • sonda temperatury – po umieszczeniu na przykład w pieczonym mięsie pokazuje temperaturę również wewnątrz pieczeni,
  • szyb wentylacyjny – zapobiega nadmiernemu przegrzewaniu komory i pomaga regulować temperaturę w piecu,
  • filtr powietrza i kurzu – nieobecny w piecach konwekcyjnych, odfiltrowuje z powietrza cząsteczki tłuszczu oraz kurzu, aby potrawy były bardziej dietetyczne i zdrowsze,
  • wanienka do odprowadzania skroplin – zapobiega nadmiernemu gromadzeniu się wilgoci na szybie podczas pieczenia, gotowania, smażenia.

Ułatwieniem w kwestii umieszczania potraw w piecu oraz doglądania ich są przede wszystkim specjalne prowadnice na pojemniki „GN” (GatroNorm – pojemniki ze stali nierdzewnej), oraz wewnętrzne oświetlenie, którego dopełnienie stanowi szyba panoramiczna.

Czysty piec konwekcyjno-parowy, czyli prysznic i samoczyszczenie

Automatyczny mechanizm samoczyszczący pieców RETIGO sprawia, że w bojlerze tworzona jest para, która osiada na poszczególnych elementach grzewczych oraz powierzchniach wnętrza i skutecznie pomaga rozmiękczyć wszelkie zanieczyszczenia. To najprostszy sposób na utrzymanie pieca w czystości.

Alternatywą jest ręczny prysznic, który stosować można tylko przy wystudzonej komorze. Służy on przede wszystkim usunięciu detergentów po myciu wnętrza pieca. Żądanie opłukania komory wyświetlane jest automatycznie, dlatego zawsze będziesz mieć pewność, że używasz tego prysznica zgodnie z zasadami bezpiecznego czyszczenia pieca.

Nowoczesny piec RETIGO Twoim sprzymierzeńcem

Istotą sprawnego i bezproblemowego korzystania z pieca RETIGO jest postępowanie według zaleceń producenta. Wszystkie wskazówki zostały przygotowane w sposób usprawniający codzienne przygotowywanie potraw. Znając budowę wybranego modelu RETIGO znacznie efektywniej wykorzystasz jego możliwości. Pozwoli to ograniczyć do minimum inne urządzenia gastronomiczne z zakresu obróbki termicznej.

Znajdziesz nas

Nasz sprzęt gastronomiczny znajdziesz między innymi w:

LOGO Jack Sparrow Białystok
„Jack Sparrow”

LOGO baru mleczak Białystok
„Bar Mleczak”

Miejsce montażu pieca do pizzy w Białymstoku
„Restauracja Świętojańska”

LOGO Hotelu Royal Białystok
„Hotel Royal”

LOGO Restauracja Centralna Białystok
„Restauracja Centralna”

LOGO XXL Białystok
„Kebab&Burger XXL”

Daito s.c.

Ul. Ciesielska 2 lok. 28
15-542 Białystok

Biuro:

Tel: +48 502 063 959
Mail: biuro@daito.com.pl

Serwis:
Tel: +48 794 472 450
Mail: serwis@daito.com.pl

Dział handlowy

Tel: +48 693 472 450
Mail: k.wiszniewski@daito.com.pl


Tel: +48 512 148 256
Mail: p.bogacewicz@daito.com.pl

Tel: +48 533 151 383
Mail: j.wiszniewski@daito.com.pl

Sprzedaż internetowa:

Tel: +48 502 063 959
Mail: m.bogacewicz@daito.com.pl

Aktualności

  • Piec rational w użyciu w kuchni

    Serwis urządzeń gastronomicznych, część 2. Piece Rational

  • Serwis techniczny urządzenia chłodniczego

    Serwis urządzeń gastronomicznych, część 1. Urządzenia chłodnicze

  • Nowoczesne kuchnie gazowe do gastronomii

    Termopara i inne udogodnienia w kuchniach gazowych do gastronomii

projekty EU

GOGLER © 2018 All rights reserved.

TOP
Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.