Piec konwekcyjno parowy

Z piecem konwekcyjno-parowym pieczenie nabiera nowego wymiaru i daje znacznie więcej możliwości niż w przypadku tradycyjnych urządzeń. Produkty zachowują swoje walory smakowe, są odpowiednio wypieczone, a jednocześnie soczyste i delikatne. Jeżeli połączenie gorącego powietrza i pary wodnej nigdy wcześniej nie było stosowane na tak szeroką skalę w Twoim lokalu, teraz jest czas, aby tę metodę sprawdzić w praktyce.

W piecu konwekcyjno-parowym możesz znacznie więcej

Działanie tych urządzeń gastronomicznych polega na przetłaczaniu gorącego powietrza przez komorę do specjalnych filtrów za pomocą wentylatorów. Powietrze oczyszczone w filtrach z drobinek tłuszczu wraca do wentylatorów, a następnie wraz z parą wodną wypełnia komorę pieca.

Piecowi konwekcyjno-parowemu przypisywanych może być wiele cech, które dotychczas wymagały użycia kilku sprzętów jednocześnie. W wysokiej klasy piecu łączy się ze sobą moc zalet. Na przykładzie pieców Rational warto podkreślić:

  • różne tryby działania – zależnie od ustawień może to być:
    • konwekcja gorącym powietrzem,
    • tryb parowy (na przykład 30-130oC),
    • tryb konwekcyjno-parowy,
  • nowoczesne programowanie, gdzie zapiszesz:
    • wybraną metodę pieczenia – nawet kilkanaście cykli,
    • najczęstsze ustawienia wyświetlacza,
    • gotowe przepisy z możliwością łatwego ich użycia,
  • szybkie mycie oraz konserwację:
    • automatyczny system myjący,
    • automatyczne dozowanie detergentu,
    • autodiagnostyka i sygnał dźwiękowy w przypadku nieprawidłowości.

Od najprostszych modeli, które sprawdzą się w niewielkich lokalach typu „fast food” po obszerne, wielopoziomowe piece do gastronomii na większą skalę, każde oferowane przez nas urządzenie to przykład technologii na wysokim poziomie. Możesz to sprawdzić również w swojej firmie.

Piec konwekcyjny w Białymstoku

Zasłużona popularność pieców konwekcyjno-parowych

Wraz ze wzrostem świadomości Klientów lokali gastronomicznych rośnie też potrzeba spełniana ich kulinarnych oczekiwań. Dzięki piecom konwekcyjno-parowym przygotowanie dań kuchni polskiej, ale także potraw charakterystycznych dla regionu śródziemnomorskiego, czy wielu innych jest równie proste i efektywne. W takim piecu można przygotować jednocześnie wiele dań, jeżeli temperatura ich pieczenia lub gotowania jest taka sama. Sprawdza się to również w przypadku przygotowywania wielu porcji tej samej potrawy.

Czy to w żywieniu zbiorowym dla szkół, hoteli, szpitali, czy do indywidualnego serwowania dań, korzystanie z takiego pieca znacznie usprawni działanie Twojego zaplecza kuchennego. Nasz asortyment to wyłącznie sprawdzone marki i uznani producenci, więc będziesz mieć pewność, że wybierasz urządzenie najwyższej jakości.

Wybierz piec konwekcyjno-parowy w hurtowni Daito z Białegostoku

Decyzja o zakupie pieca konwekcyjno-parowego to kwestia, którą należy uwzględnić już na etapie projektowania zaplecza Twojego lokalu lub podczas tworzenia planów zmiany wyposażenia.

Zwłaszcza duże piece wymagają odpowiedniej przestrzeni dla prawidłowego funkcjonowania, dlatego naszym Klientom z Białegostoku i okolic doradzaliśmy wielokrotnie, jak optymalnie wykorzystać obszar zaplecza gastronomicznego. Z przyjemnością pomożemy również Tobie w podjęciu strategicznych decyzji.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP