Piec konwekcyjno parowy retigo

Marka Retigo słynie z urządzeń, które warto mieć w profesjonalnie wyposażonej kuchni. W piecach Retigo znajdziesz rozwiązania znacznie ułatwiające codzienne przygotowywanie potraw, a tym samym skracające czas pieczenia. To istotne zarówno w niewielkich lokalach, jak też w obiektach serwujących posiłki dla grup zorganizowanych.

Moc udogodnień w piecach Retigo – nowocześnie i bezpiecznie

Funkcjonalność we współczesnych urządzeniach gastronomicznych sprawia, że z powodzeniem zastępują one znane dotychczas modele i na stałe wchodzą do kanonu wyposażenia wielu lokali. Tak jest również z piecami Retigo, które są znane i cenione w branży gastronomicznej, a z naszej hurtowni możesz zamówić piec idealny dla siebie.

Decyzja o zakupie nowego urządzenia może być poparta konkretnymi argumentami, które w przypadku marki Retigo dają obraz solidności oraz bezpieczeństwa:

  • różne tryby użytkowania – od standardowego pieczenia w gorącym powietrzu poprzez gotowanie z użyciem gorącej pary po kombinację tych dwóch metod, czyli pieczenie konwekcyjno-parowe;
  • wszechstronny panel sterowania – ustawić możesz na nim podstawowe parametry, na przykład czas pieczenia i temperaturę komory, ale także otworzyć książkę kucharską i zaprogramować urządzenie pod kątem danego przepisu,
  • nowoczesne gotowanie i pieczenie – spośród wielu rozwiązań może Cię zainteresować na przykład tryb pieczenia nocnego, czy system Cook&Hold, pozwalający zachować na dłużej wysoką temperaturę gotowych potraw,
  • oszczędność energii – służą temu między innymi rekuperator, pozwalający odzyskiwać określone ilości ciepła, a także izolacja komory gotowania oraz podwójna szyba drzwi, przeciwdziałające utratom ciepła,
  • bezpieczeństwo – zewnętrzna warstwa szyby w drzwiach pieca nie przegrzewa się, co zapobiega poparzeniom; komora spalania jest zamknięta, dlatego nie występuje zjawisko cofania tlenku węgla, czyli czadu (warunkiem jest regularna konserwacja urządzenia).

Lista udogodnień jest znacznie dłuższa, dlatego warto poznać pełną specyfikację wybranego pieca, aby się przekonać, jak wiele funkcji może się zawierać w jednym urządzeniu.

Piec do pizzy w lokalu w BIałymstoku

Z piecem konwekcyjno-parowym Retigo usprawnisz pracę lokalu

Obróbka termiczna produktów, które następnie jako gotowe dania będą serwowane w Twoim lokalu lub dostarczone odbiorcom, to główny etap użytkowania pieca. Ważne są jednak również działania towarzyszące, czyli przygotowanie urządzenia oraz jego późniejsze czyszczenie. W każdym piecu konwekcyjno-parowym Retigo znajdziesz wiele przydatnych udogodnień.

Gotowe programy uruchomić można jednym dotknięciem, więc do minimum ograniczyć czas ustawiania parametrów na panelu sterowania. Równie szybko uruchomisz system mycia wnętrza – system ACTIVE CLEANING to mycie automatyczne. Alternatywą jest wbudowany prysznic ręczny, który pozwala na dokładne oczyszczenie komory po każdym gotowaniu i pieczeniu.

Daito Białystok – specjaliści w dziedzinie pieców Retigo

Nasza hurtownia gastronomiczna w Białymstoku to miejsce, w którym piece Retigo stanowią chętnie wybierany przez Klientów asortyment. Poza doradztwem oraz sprzedażą proponujemy również serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, a także okresowe konserwacje urządzeń. Skontaktuj się z nami, chętnie doradzimy również Tobie w kwestii udoskonaleń technologicznych Twojego lokalu.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP