Projekty Unijne
Daito
Zadzwoń: 693 472 450
  • STRONA GŁÓWNA
  • O NAS
  • OFERTA
    • Projekty technologiczne
    • Doradztwo – wyposażenie gastronomii
      • Meble do gastronomii
      • Zmywarki gastronomiczne
      • Piece gastronomiczne
      • Obróbka mechaniczna
      • Urządzenia chłodnicze
      • Pojemniki gastronomiczne
      • Kuchnie do gastronomii
    • Serwis urządzeń gastronomicznych
  • KATALOGI
  • BLOG
  • GALERIA REALIZACJI
  • KONTAKT
  • RPOWP
  • Home
  • Blog
  • Jakie są zalety kontroli wilgotności w piecu konwekcyjno-parowym?
 
0
wtorek, 03.07.2018

Jakie są zalety kontroli wilgotności w piecu konwekcyjno-parowym?

Przykładowy piec konwekcyjno-parowym Białystok

System automatycznej kontroli wilgotności pozwala optymalnie dostosować poziom wilgotności w komorze pieca konwekcyjno-parowego i utrzymać ten poziom do końca pieczenia lub gotowania. Jest to niezastąpione udogodnienie, łatwe do ustawienia odpowiednich parametrów oraz realnie wpływające na wygląd, konsystencję i smak gotowych potraw. Warto zatem dowiedzieć się o tym systemie nieco więcej.

Z piecem konwekcyjno-parowym przygotujesz niemal wszystko

Połączenie gotowania w parze i klasycznego pieczenia to właśnie omawiana funkcja kombi, niedostępna w piecach konwekcyjnych. Sprawdza się ona we wszelkiego rodzaju restauracjach, barach, stołówkach oraz innych obiektach i lokalach, gdzie jakość przygotowanych dań jest priorytetem. W piecu konwekcyjno-parowym nie ma miejsca na działania przypadkowe, wszystko można odpowiednio zaprogramować.

Zależnie od modelu, skala ustawień może być na przykład 10-stopniowa, gdzie stopień 1. oznacza powietrze całkowicie suche, a 10. – bardzo wilgotne. Z praktycznego punktu widzenia, automatyczna kontrola wilgotności to:

Przykład pieca gastronomicznego Białystok

  • pieczenie bez nadmiernej utraty naturalnej wilgoci produktów – ma to znaczenie zwłaszcza w przypadku mięs i ryb; zapobiega ich przesuszeniu,
  • precyzja niezależnie od masy produktu – zarówno większe, jak i mniejsze porcje zostaną odpowiednio wypieczone przy optymalnych ustawieniach pieca,
  • możliwość dostosowania programu do delikatnych dań – w odpowiednich pojemnikach ze stali nierdzewnej z powodzeniem upieczesz suflet, przygotujesz kruchego sandacza, lub rostbef,
  • wysoki poziom higieny – po ustawieniu temperatury, programu oraz włączeniu automatycznej kontroli wilgotności niepotrzebna jest dodatkowa ingerencja,
  • odprowadzanie i doprowadzanie wilgoci – sonda wprowadzana do produktu „sprawdza” wilgotność pieczonej potrawy i wpływa również na odprowadzanie nadmiaru wilgoci.

Dodatkowym atutem jest możliwość stałych ustawień tak, aby niezależnie od ilości tej samej potrawy, na przykład porcji schabu, można było za każdym razem osiągnąć ten sam poziom wilgotności i wypieczenia.

Piece konwekcyjno-parowe na zawsze oszczędzą Twój czas

Automatyzacja procesów gotowania i pieczenia to zaleta nowoczesnych urządzeń gastronomicznych. W piecach konwekcyjno-parowych poszczególne kwestie zostały rozwiązane tak, aby do minimum ograniczyć obsługę. Wybierając piec do swojego lokalu z pewnością docenisz:

  1. możliwość wprowadzenia ustawień oraz ich zapamiętania,
  2. opcję opóźnionego startu; czas ten można opóźnić nawet o dobę,
  3. funkcję elektronicznej książki kucharskiej, gdzie zgromadzisz wszystkie ważne przepisy,
  4. automatyczny system myjący dla szybkiego i sprawnego czyszczenia wnętrza pieca.

Innowacyjny model pieca gastronomicznego możesz zatem wpisać na listę inwestycji, jeżeli takie urządzenie nie znajduje się jeszcze w kuchni Twojego lokalu, albo piekarnik z tradycyjnej kuchni gastronomicznej nie spełnia Twoich oczekiwań. Z naszą fachową poradą każdy zakup będzie udany.

Aby na talerzach Twoich gości znajdowały się ciepłe dania

Z automatyczną kontrolą wilgotności możesz w prosty sposób podnieść jakość swoich usług gastronomicznych. Dania w kontakcie z zimnym talerzem szybko wytracają wysoką temperaturę. Jeżeli powinny być bardzo ciepłe, system stanie się Twoim sprzymierzeńcem, ponieważ gotowa potrawa jest dzięki niemu ogrzana równomiernie w piecu gastronomicznym, nie wychłodzi się zbyt szybko. Osiągniesz efekt, jak po podgrzaniu talerzy, lecz bez żadnych dodatkowych działań.

Idealne połączenie programów w piecu konwekcyjno-parowym

Systemu automatycznej kontroli wilgotności możesz używać również w trybie konwekcyjnym, który jest jednym z możliwych ustawień pieca konwekcyjno-parowego. Poznając praktyczne zalety tego udogodnienia z pewnością przekonasz się, że pieczenie i gotowanie można z powodzeniem wprowadzić na nowy, wyższy poziom. O piecach Rational, piecach Retigo lub innych cenionych marek warto dowiedzieć się więcej.

Znajdziesz nas

Nasz sprzęt gastronomiczny znajdziesz między innymi w:

LOGO Jack Sparrow Białystok
„Jack Sparrow”

LOGO baru mleczak Białystok
„Bar Mleczak”

Miejsce montażu pieca do pizzy w Białymstoku
„Restauracja Świętojańska”

LOGO Hotelu Royal Białystok
„Hotel Royal”

LOGO Restauracja Centralna Białystok
„Restauracja Centralna”

LOGO XXL Białystok
„Kebab&Burger XXL”

Daito s.c.

Ul. Ciesielska 2 lok. 28
15-542 Białystok

Biuro:

Tel: +48 502 063 959
Mail: biuro@daito.com.pl

Serwis:
Tel: +48 794 472 450
Mail: serwis@daito.com.pl

Dział handlowy

Tel: +48 693 472 450
Mail: k.wiszniewski@daito.com.pl


Tel: +48 512 148 256
Mail: p.bogacewicz@daito.com.pl

Tel: +48 533 151 383
Mail: j.wiszniewski@daito.com.pl

Sprzedaż internetowa:

Tel: +48 502 063 959
Mail: m.bogacewicz@daito.com.pl

Aktualności

  • Piec rational w użyciu w kuchni

    Serwis urządzeń gastronomicznych, część 2. Piece Rational

  • Serwis techniczny urządzenia chłodniczego

    Serwis urządzeń gastronomicznych, część 1. Urządzenia chłodnicze

  • Nowoczesne kuchnie gazowe do gastronomii

    Termopara i inne udogodnienia w kuchniach gazowych do gastronomii

projekty EU

GOGLER © 2018 All rights reserved.

TOP
Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.