Piec konwekcyjno parowy Rational

Piece Rational, czyli prosty sposób na prawdziwe zmiany w kuchni

Przygotowane w piecach Rational mają wyjątkowy smak, kruchość oraz delikatność. System konwekcyjno-parowy pozwala tak dostosować warunki panujące w komorze pieca do rodzaju produktów, aby każda potrawa była spełnieniem oczekiwań Twoich klientów, czy gości. Metoda konwekcyjno-parowa została doceniona na całym świecie, dlatego warto poznać ją bliżej i zamówić model pieca najlepszy dla Ciebie.

Praktyczne zastosowania pieców Rational – funkcjonalne tryby pracy

Możliwość precyzyjnego regulowania „klimatu” w komorze pieca, w tym przede wszystkim temperatury powietrza oraz stopnia jego wilgotności, sprawia, że ustawiony przez Ciebie program będzie idealny dla przygotowania danej potrawy. Intuicyjna obsługa oraz możliwość dokładnego ustawienia parametrów to sposób na idealne ugotowanie lub upieczenie mięsa, ryb, warzyw, ciast. Lista dań jest w zasadzie nieograniczona.

Wybierając spośród pieców Rational możesz zdecydować się na taki, który zapewni szerokie spektrum trybów przyrządzania potraw, w tym:

  • tryb parowy – w komorze generowana jest wyłącznie para, której temperatura może sięgnąć 130oC; taka obróbka termiczna sprawdza się między innymi w przypadku delikatnego mięsa ryb, ponieważ zapobiega jego wysuszeniu,
  • tryb gorącego powietrza – jest to tradycyjne pieczenie, gdzie powietrze równomiernie i ze znaczną prędkością opływa potrawy w komorze pieca; w takim piecu gastronomicznym tryb działa optymalnie nawet przy największym zapełnieniu komory,
  • połączenie pary i gorącego powietrza – kwintesencja działania pieców konwekcyjno-parowych, gdzie równocześnie działa para wodna i gorące powietrze; pozwala to zachować soczystość produktów, zmniejsza straty masy mięsa, czy ryb,
  • tryb Finishing® – przygotowane wcześniej i schłodzone dania są w czasie krótkiej obróbki termicznej podgrzewane do temperatury optymalnej, aby podać potrawy gościom; opcja ta sprawdza się też przy daniach do diety pudełkowej.

W zależności od wybranego modelu pieca możesz również regulować prędkość powietrza, więc w piecu przygotujesz zarówno delikatny suflet, jak i dobrze wypieczoną szynkę.

Piec konwekcyjny w Białymstoku

Praktyczne rozwiązania w piecu konwekcyjno-parowym Rational

W urządzeniach do gastronomii istotne jest bezpieczeństwo użytkowania, dlatego każdy piec konwekcyjno-parowy Rational to przykład nowoczesnych rozwiązań, które minimalizują ryzyko oparzeń. Przykładem są drzwi z podwójną szybą, pokrytą na zewnątrz powłoką odbijającą ciepło. Szyba zewnętrzna nie przegrzewa się, więc można ją wyczyścić nawet tuż po zakończeniu pieczenia.

Ciekawym i niezwykle przydatnym udogodnieniem jest także wbudowany spryskiwacz ręczny, który zapewnia solidne wstępne czyszczenie komory pieca. Zainteresować Cię może również technologia sterowania dopływem energii, która sprawia, że urządzenie pobiera tylko tyle energii elektrycznej, ile faktycznie potrzebuje.

Hurtownia Daito w Białymsotku – tutaj kupisz nowoczesny piec Rational

Piece konwekcyjno-parowe to inwestycja, która sprawi, że Twoje zaplecze gastronomiczne zyska na innowacyjności. Wybierając spośród modeli dostępnych w naszym asortymencie zyskasz fachową pomoc w doborze pieca Rational do charakteru Twojej działalności. Dotychczasowe realizacje na terenie Białegostoku to współpraca z Klientami, którzy cenią jakość.

Możesz dołączyć do tego grona, a dodatkowo korzystać z oferowanego przez nas serwisu Rational. Nasza hurtownia gastronomiczna to solidne urządzenia w rozsądnych cenach.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP