Współczesne restauracje, kawiarnie i inne lokale, w których przygotowywane są oraz serwowane potrawy, napoje, to miejsca, które warto wyposażyć w sposób przemyślany, z uwzględnieniem indywidualnych wytycznych. Wybierając urządzenia oraz sprzęty można z powodzeniem znaleźć dystrybutora, spełniającego Twoje wymagania, aby każda inwestycja dobrze rokowała na przyszłość i przynosiła wymierne korzyści.
Usługi gastronomiczne na wysokim poziomie – zacznij od podstaw
W profesjonalnym sprzęcie kuchennym oraz nowoczesnych urządzeniach znajdują odbicie liczne innowacje, które znacznie usprawniają codzienną pracę osób związanych z szeroko pojętą gastronomią. Począwszy od niewielkich barów poprzez restauracje po wielkopowierzchniowe lokale, warto zadbać o kilka aspektów w kwestii wyposażenia kuchni, magazynów i pomieszczeń chłodniczych.
Decydując się na nowe inwestycje zwróć uwagę, czy w ofercie danego sprzętu i urządzeń dystrybutora satysfakcjonuje Cię:
- asortyment – bogaty wybór oznacza możliwość uzupełnienia poszczególnych urządzeń, sprzętów i akcesoriów w dogodnym momencie, na przykład przy zwiększeniu produkcji lub podczas zmiany profilu Twojej działalności,
- funkcjonalność – współczesne zaplecza gastronomiczne można urządzić w sposób estetyczny, zachowując przy tym podwyższoną funkcjonalność tych miejsc; przykładem jest dobór urządzeń multizadaniowych,
- jakość – nie sposób ocenić ją na podstawie zdjęć, natomiast gwarantem jakości jest marka producenta oraz materiały wykonania poszczególnych elementów danego sprzętu, a także właściwości poszczególnych mechanizmów,
- cena – inwestycja zawsze wymaga określonych nakładów finansowych, dlatego ważne, aby cena szła w parze z wysoką jakością; wybierając sprzedawców o ugruntowanej pozycji na rynku możesz liczyć na korzystną transakcję,
- ewentualny serwis i części zamienne – należy zapytać o realizowanie zobowiązań sprzedawcy w kwestiach gwarancyjnych, a w okresie pogwarancyjnym o dostępność serwisów danego urządzenia w Polsce.
Niezależnie od tego, czy rozpoczynasz właśnie działalność, czy Twoja firma działa już na rynku i rozwija się dynamicznie, wybierz zaufanego partnera w kwestii wyposażenia kuchni. Taka współpraca jest dobrym prognostykiem na przyszłość.
Gotowanie, chłodzenie i prezentowanie potraw z odpowiednim sprzętem kuchennym
Z wyposażeniem gastronomicznym wiąże się wiele kwestii, dlatego kompletowanie urządzeń oraz sprzętu możesz potraktować zadaniowo. Przykłady urządzeń zależnie od ich funkcjonalności to między innymi:
- do gotowania i pieczenia – kuchnie wolnostojące, kuchnie nastawne, piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe,
- do chłodzenia i mrożenia – szafy chłodnicze, lodówki skrzyniowe, zamrażarki skrzyniowe, maszyny do lodów,
- do prezentowania gotowych dań – witryny chłodnicze, witryny ekspozycyjne, szafy chłodnicze z drzwiami szklanymi.
Poszczególne urządzenia należy skompletować tak, aby maksymalnie zwiększyć efektywność zaplecza kuchennego i usprawnić działania pracowników kuchni.
Profesjonalne produkty, innowacyjne rozwiązania – wyposażenie gastronomii z Daito Białystok
Jako dystrybutor nowoczesnych sprzętów, wyposażenia oraz akcesoriów, spełniamy oczekiwania naszych Klientów. Nasze doświadczenie, znajomość branży oraz świadomość potrzeb właścicieli lokalów gastronomicznych sprawiają, że z powodzeniem podołamy również Twoim potrzebom. Możesz prowadzić lokal zgodnie z najnowszymi standardami, a jednocześnie udoskonalić pracę załogi na poszczególnych stanowiskach.