Odpowiednio wyeksponowane i oświetlone ciasta, dania gotowe, czy napoje to sposób, aby zachęcić potencjalnych Klientów do zakupów. Z witryną chłodniczą szybko i wygodnie stworzysz ciekawą prezentację w optymalnych dla danych produktów warunkach. Płynna regulacja temperatury oraz wygodna obsługa to jedne z licznych atutów nowoczesnych witryn.
Wybierz witrynę chłodniczą zależnie od profilu Twojej gastronomii
Każdą witrynę chłodniczą należy traktować indywidualnie, ponieważ określona budowa, przestrzeń wewnątrz urządzenia i charakterystyczne właściwości to cechy, które należy uwzględnić dopasowując urządzenie do rodzaju eksponowanych i serwowanych dań, czy wyrobów. Korzystając z naszej pomocy znajdziesz model najlepszy dla Twojego lokalu.
Wśród wielu gotowych rozwiązań wyposażenia gastronomii proponujemy witryny:
-
cukiernicze – idealne do ciast, ciastek z kremem, tortów oraz innych słodkich wypieków, które wymagają odpowiednio niskiej temperatury; odpowiednia ilość półek pozwoli efektownie ułożyć całą ekspozycję i wygodnie zmieniać ją zależnie od potrzeb,
-
do sushi – w komorze chłodniczej za przeszkleniem znajdują się niezbyt głębokie pojemniki, które sprawdzają się doskonale jako miejsce na ułożenie gotowych porcji sushi; w niektórych modelach dostęp do komory jest dwustronny (np. witryna marki Arktic),
-
do napojów w butelkach i puszkach – zależnie od rodzaju i rozmieszczenia półek możesz ustawić lub położyć puszki i butelki; zazwyczaj półki są chromowane, przystosowane do wyjmowania i zmiany wysokości, często również odpowiednio profilowane,
-
uniwersalne – mają postać szaf chłodniczych z przeszklonymi przednimi drzwiami lub całkowitym czterostronnym przeszkleniem; odpowiednio zagospodarowana przestrzeń pozwala chłodzić jednocześnie znaczną ilość produktów, dań lub napojów.
Każda z powyższych wersji może mieć określoną wielkość, dlatego również pod tym kątem należy przemyśleć zakup gotowej witryny, czyli niewielkiego urządzenia na blat lady lub podblatowego, albo witryny chłodniczej pełnowymiarowej.
![Witryna chłodnicza Białystok](https://daito.com.pl/wp-content/uploads/2018/04/witryna-chłodnicza.jpg)
Co jeszcze jest istotne w solidnej witrynie do lokalu gastronomicznego
Ważną kwestią w tej kategorii urządzeń chłodniczych jest regulacja temperatur, a równie istotną – klasa klimatyczna. Sana zmiana ustawień, czyli regulowanie temperatury wewnątrz witryny powinna odbywać się za pomocą jednego pokrętła lub nieskomplikowanego panelu, a zakres temperatur to zazwyczaj 0-12oC.
Co do klasy klimatycznej, oznacza ona zakres temperatur otoczenia, w jakich dane urządzenie może bezawaryjnie pracować. Według klasyfikacji obowiązującej do 30 czerwca 2016 były to określone litery (na przykład N: od +16°C do +32°C), natomiast od obecnie obowiązuje system cyfrowy. Jeżeli zatem klasa klimatyczna oznaczona jest cyfrą 4 oznacza to, że urządzenie może pracować w temperaturze od +10°C do +30°C. Pełna specyfikacja przypisana jest indywidualnie do każdego urządzenia.
Pomożemy Ci wybrać witrynę chłodniczą z naszej hurtowni w Białymstoku
Biorąc pod uwagę realne oczekiwania naszych Klientów, nieustannie poszerzamy zaopatrzenie hurtowni Daito w Białymstoku dzięki współpracy z wiodącymi producentami urządzeń gastronomicznych. Z przyjemnością doradzimy również w wyborze witryny chłodniczej, idealnej do Twojego sklepu lub lokalu.
![Hurtownia gastronomiczna Daito Białystok](/wp-content/uploads/2018/04/logo-daito-do-sidebara.png)
Szczegóły oferty