Piec konwekcyjny

Obróbka termiczna polegająca na pieczeniu wymaga odpowiednich warunków, aby gotowe dania były pełne smaku i aromatu. Solidny piec konwekcyjny sprawia, że możesz z powodzeniem przygotowywać różnorodne potrawy, ustawiając w prosty sposób odpowiednie parametry. Duży zakres temperatur to możliwość zarówno porządnego wypieczenia mięs, jak i wysuszenia bezy.

Bogate zaplecze gastronomiczne z markowym piecem konwekcyjnym

Szeroko pojęte zjawisko konwekcji polega na unoszeniu się ciepła, spowodowanym przemieszczaniem się cieczy lub gazów. W tym procesie dochodzi do wyrównania temperatur w komorze pieca, dlatego potrawy wypiekane są równomiernie, bezpiecznie, zawsze zgodnie z wcześniejszym programowaniem. Piece wysokiej jakości mają jednak znacznie więcej zalet, które sprawdzają się w codziennym użytkowaniu.

Wybierając urządzenia gastronomiczne i szeroko pojęte wyposażenie gastronomii, którą prowadzisz, zdecyduj się na piec:

  • energooszczędny – możliwość przygotowania dań w krótkim czasie to zasługa funkcjonalności danego urządzenia oraz możliwości ustawienia odpowiednich parametrów pieczenia,
  • wielofunkcyjny – w nowoczesnym piecu można nie tylko piec w gorącym powietrzu, lecz również blanszować, a nawet smażyć i przygotowywać potrawy duszone bez rezygnacji z ich walorów smakowych,
  • kompaktowy – wielkość urządzenia zależeć powinna od powierzchni danego zaplecza kuchennego, natomiast już niewielkie piece mają odpowiednio dużą komorę (na przykład Redfox KE-423 przy wymiarach 65 cm x 60 cm x 53 cm),
  • wytrzymały – obudowa i wnętrze ze stali nierdzewnej oraz specjalna wytrzymała szyba w drzwiach pieca to jedne ze wzmocnień, które wpływają na ogólną trwałość danego modelu oraz na jego odporność.

Istotna jest również niska awaryjność takich pieców nawet przy częstym użytkowaniu. Model o standardowej mocy i wydajności sprawdzi się w niewielkim lokalu, natomiast urządzenie wielokomorowe to dobre rozwiązanie do dużych obiektów.

Piec konwekcyjny w Białymstoku

Na jakie udogodnienia zwrócić uwagę w piecach konwekcyjnych

Możliwość dogodnego ustawiania parametrów pieczenia to jedna z opcji, która powinna zwrócić Twoją uwagę. Nowoczesnym piecom konwekcyjnym przypisane jest sterowanie elektromechaniczne lub manualne, natomiast warto sprawdzić, co dokładnie oraz w jakim zakresie możesz ustawić poza temperaturą.

Przykładem jest poziom nawilżenia komory pieca, prędkość i kierunek obrotów wentylatora. Proponowane przez nas piece konwekcyjne spełniają wszelkie wymogi w kwestii standardów użytkowania oraz pod względem bezpieczeństwa. Głównym wyznacznikiem jest zawsze gwarancja producenta, która upoważnia do skorzystania z profesjonalnego serwisu danego urządzenia, istotne są również odpowiednie atesty dotyczące zarówno materiałów, z jakich piec został wykonany, jak tez poszczególnych funkcji.

Nasze realizacje w Białymstoku z piecem konwekcyjnym w roli głównej

W hurtowni gastronomicznej Daito każdy piec konwekcyjny jest gotowy do podłączenia i niezwłocznego użytkowania. Wyposażając zaplecze własnego lokalu w Białymstoku lub innym mieście, możesz zamówić nasze wszechstronne usługi, czyli zarówno projekt, jak też dobór sprzętów oraz ich skomponowanie w praktyczną całość. Kompleksowe działania to większa szansa na powodzenie w każdej branży.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP