Porady

Kuchnia z urządzeniami chłodniczymi
Zasada działania urządzeń chłodniczych to odbieranie ciepła produktom umieszczonym w komorze chłodniczej tak, aby produkty te osiągnęły niską temperaturę i tę temperaturę utrzymały. Ma to znaczenie zarówno w przypadku owoców, warzyw oraz mięs, jak również wyrobów cukierniczych, czy z innych dziedzin gastronomii. Aby wybrana szafa lub witryna chłodnicza mogła działać prawidłowo, niezbędny jest czynnik chłodzący,
Przyprawy w pojemnikach gastronomicznych
Spośród pojemników gastronomicznych dostępnych na rynku, bez trudu wybierzesz takie, które będą pomocne w przechowywaniu, przygotowywaniu i eksponowaniu określonych produktów oraz dań. Mogą to być elementy z jednej serii lub zupełnie różne od poszczególnych producentów. Priorytetem powinna być zawsze jakość wykonania, ponieważ tylko wtedy dany pojemnik sprawdzi się podczas wielu zadań, również w trudnych warunkach.
Chleb krojony krajalnicą do chleba
Za sprawą współczesnych urządzeń gastronomicznych tradycyjne noże mogą być z powodzeniem zastąpione dla zwiększenia efektywności codziennych prac. Obróbkę mechaniczną w gastronomii warto potraktować zadaniowo, czyli sprawić, aby poszczególne działania zajęły jak najmniej czasu, a przyniosły dobre rezultaty. W kuchni Twojego lokalu nie powinno zatem zabraknąć kliku ważnych sprzętów. Specjaliści od obróbki mechanicznej. W gastronomii to
Wykorzystanie pieców do pizzy Białystok
Na wzór wyposażenia włoskich pizzerii współczesny piec do pizzy może mieć wewnątrz specjalną płytę szamotową zamiast klasycznej blachy. Zastosowanie szamotu docenili wiodący producenci urządzeń gastronomicznych i tak w poszczególnych modelach marki Hendi, czy Redfox znajdziesz takie właśnie wnętrze, gotowe na wypiekanie pizzy, która chrupkością spodu nie będzie ustępować tej prawdziwie włoskiej. Maksymalne wykorzystanie zalet pieca