Kostkarki do lodu

Zastosowanie kostkarek do lodu w barach, pubach, restauracjach oraz wielu innych obiektach jest ma tyle częste, że urządzenia te zajmują stałe miejsce wśród wyposażenia gastronomii. W zależności od potrzeb możesz wybrać mniejszą lub większą kostkarkę, która przygotuje kostki lodu w powtarzalnych cyklach, zawsze odpowiedniej wielkości i solidnie zmrożone.

Atuty nowoczesnych kostkarek do lodu – to warto wiedzieć

Wykonane z kwasoodpornej stali nierdzewnej kostkarki zapewniają trwałość obudowy i wnętrza w trudnych warunkach. Warunki te to między innymi znaczna wilgotność powietrza, wysokie temperatury, kontakt z preparatami używanymi do prac porządkowych na zapleczu kuchennym. Solidne urządzenie będzie niezmiennie estetyczne i funkcjonalne.

Taki sprzęt gastronomiczny posiada liczne udogodnienia i zależnie od producenta możesz znaleźć model, który:

  • zapewnia regularny kształt kostek lodu – gładkie, przezroczyste, odpowiednio uformowane kostki to nie tylko estetyka lecz również mniejszy efekt rozwodnienia napojów; taki lód topi się znacznie dłużej niż w wersji pokruszonej,

  • daje swobodę regulacji wielkości kostek – od tych niewielkich, przeznaczonych do małych szklanej i kieliszków po większe, którymi schłodzisz duże porcje danego napoju; wygodna zmiana ustawień pozwala szybko zmienić parametry,

  • jest wystarczająco wydajny – w naszej hurtowni gastronomicznej znajdziesz zarówno niewielkie urządzenia, jak też znacznie większe o wydajności do około 90 kg kostek lodu na dobę; to imponujący wynik chociażby kostkarki Hendi model 272046,

  • posiada zasobnik na lód - przechowywanie gotowych kostek lodu to zadanie równe ważne jak sam cykl ich tworzenia; specjalne pojemniki na zapas lodu w większych urządzeniach pozwalają przechować ponad 2000 kostek lodu (wspomniane wyżej Hendi).

Ścianki każdej kostkarki mają odpowiednią izolację, aby wewnątrz urządzenia w trakcie cyklu i w czasie przechowywania kostek lodu panowały warunki zapewniające możliwość maksymalnie wydajnej pracy urządzenia.

kostkarki do lodu Białystok

Różne metody chłodzenia kostkarek, czyli bezpieczeństwo w praktyce

Aby kostkarka mogła funkcjonować prawidłowo niezbędny jest odpowiedni system chłodzenia termostatu parownika. W kostkarkach do lodu chłodzonych powietrzem ważny jest dostęp powietrza z zewnątrz przez specjalną kratkę, zamontowaną najczęściej na boku urządzenia. Alternatywę stanowi chłodzenie wodą, gdzie niezbędne jest podłączenie wody bieżącej. Przy wyborze lub zakupie urządzenia uzyskasz od nas niezbędne informacje.

Chłodzenie powietrzem to standard w urządzeniach wolnostojących, gdzie kostkarka ma zapewniony stały dostęp powietrza, umiejscowiona jest niezależnie od innych sprzętów elektrycznych. System chłodzenia wodą spotkasz natomiast w sprzętach przeznaczonych do zabudowy, na przykład w kostkarkach podblatowych, Modele te wyróżnia cicha praca urządzenia i mniejsze wydzielanie ciepła niż przy chłodzeniu powietrzem.

Profesjonalne kostkarki do lodu? Wybierz z oferty Daito w Białysmtoku

Zastosowania kostkarek do lodu w branży gastronomicznej to alternatywa dla tradycyjnych, plastikowych foremek, a przy tym większa wydajność i niezwykła wygoda użytkowania. Jeżeli zatem prowadzisz lokal w Białymstoku lub okolicach wybierz naszą hurtownię, a my pomożemy Ci w doborze odpowiedniego wyposażenia. Zapewniamy także serwis urządzeń gastronomicznych, jesteśmy do Twojej dyspozycji.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP