Krajalnica do chleba

Wyposażenie sklepów oraz lokali gastronomicznych w odpowiednie krajalnice sprawia, że krojenie chleba czy wędlin zyskuje odpowiednią oprawę. Solidne ostrza pozwalają szybko oraz bezpiecznie uzyskać równe kromki i plastry, a czyszczenie urządzenia nie wymaga skomplikowanych działań, pozwala zachować normy BHP. Wystarczy dobrać model o parametrach dostosowanych do Twoich realnych potrzeb.

Funkcje ważne w efektywnej krajalnicy do chleba dla gastronomii

Proces krojenia usprawnić możesz w kilka chwil, podłączając krajalnicę do chleba i korzystając z jej udogodnień. W przeciwieństwie do krojenia nożem, uzyskasz idealną powtarzalność grubości kromek oraz szybkość nieporównywalną z możliwościami użycia noża. Wystarczy zatem kilka minut, aby otrzymać efekt nieosiągalny często w warunkach domowych.

Nasza propozycja obejmuje krajalnice, w których wyróżniają się między innymi:

  • płynna regulacja grubości krojenia – specjalne pokrętło pozwala swobodnie regulować odległość noża od nadstawiaka, czyli ustawiać pożądaną grubość plastrów oraz kromek,

  • wbudowana ostrzałka – niektóre modele krajalnic mają zamontowaną ostrzałkę jako stały element urządzenia, co sprawia, że nóż obrotowy będzie zawsze ostry i gotowy do pracy,

  • osłony bezpieczeństwa – dodatkowy element zamontowany u góry noża, a także odpowiednio zabezpieczona dociskarka to ważne i funkcjonalne dodatki,

  • proste czyszczenie z resztek – wystarczy odkręcić prowadnicę, aby dokładnie wyczyścić urządzenie z okruchów i innych resztek po krojeniu,

  • antypoślizgowe nóżki – krajalnice stosowane w gastronomii mają odpowiednią masę, natomiast dodatkowym stabilizatorem jest gumowe wykończenie nóżek.

Za usprawnienie obsługi krajalnicy można również uznać podajnik nachylony pod kątem względem blatu. W przeciwieństwie do maszyn z nożem i podajnikiem ustawionym pionowo, te pochyłe są znacznie bardziej poręczne, wygodniejsze w użytkowaniu.

Krajalnica do chleba Białystok

Nóż krajalnicy to podstawa, czyli profesjonalne krojenie w praktyce

Najczęściej stosowanym materiałem do wykonywania noży obrotowych jest wysokiej jakości stal. Trwałość poszczególnych stopów sprawia, że mimo częstego użytkowania krajalnica pozostanie odpowiednio wydajna, a gotowe kromki oraz plastry w niej uzyskane będą zawsze odpowiedniej grubości. Często spotykane są również noże teflonowe, których powierzchnia jest nieprzywierająca. Takie noże sprawdzają się na przykład podczas krojenia sera.

Poza stalą oraz teflonem, materiały z których wykonane są tarcze noża lub którymi zostały te noże pokryte, to na przykład tytan, czy chromowana stal węglowa. W tych przypadkach wzrastają znacznie właściwości użytkowe, zwiększa się uniwersalność zastosowań. Niemniej jednak już w przypadku markowych noży stalowych możesz mieć pewność, że w profesjonalnych krajalnicach do chleba i innych produktów zastosowano tworzywa wysokiej klasy.

Szukasz krajalnicy do chleba? Wybierz z hurtowni Daito w Białymstoku

W hurtowni gastronomicznej Daito w Białymstoku pomożemy Ci wybrać krajalnicę do chleba o optymalnych parametrach, dopasowaną do potrzeb Twojego lokalu. Współczesne urządzenia to rozwiązania z potencjałem, który warto wykorzystać. Inwestycja w solidny sprzęt gastronomiczny jest decyzją, którą możesz skonsultować z naszymi fachowcami, aby dokonać rozsądnego wyboru.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP