Termosy gastronomiczne

Właściwości termoizolacyjne termosów gastronomicznych dostępnych w Daito to sposób, aby dania i napoje zachowały jak najdłużej pożądaną temperaturę. Twoją uwagę zwróci również wysoka jakość wykonania takich pojemników oraz solidność użytych materiałów, ponieważ wybieramy wyłącznie sprawdzonych producentów, wiodące marki branży gastronomicznej.

Wybór termosów gastronomicznych najlepszych dla Twojej działalności

Z kilkoma odpowiednio dobranymi termosami usprawnisz przechowywanie i sprzedaż napojów oraz dań, które wymagają odpowiednio niskiej lub wysokiej temperatury w komorze. Współczesne termosy gastronomiczne wykonane są z odpowiednich surowców, zwłaszcza ze stali nierdzewnej, która zwiększa termoizolacyjność każdego urządzenia.

Zależnie od profilu Twojej działalności możesz potrzebować:

  • termosu cateringowego – pozwala on przewozić gotowe potrawy, zwłaszcza zupy, w ramach usług cateringowych pod wskazany adres; zależnie od modelu, dania w termosie mogą pozostawać odpowiednio gorące lub zimne przez 6-8 godzin, gdy:

    • termos wykonano w całości ze stali nierdzewnej,

    • przestrzeń pomiędzy ściankami wypełnia pianka izolacyjna,

    • pokrywa ma uszczelkę silikonową i solidne zatrzaski,

  • termosu do napojów ciepłych – sprawdza się doskonale na weselach i innych imprezach okolicznościowych, ale także w obiektach wypoczynkowych, szpitalach; wystarczy odpowiednio dobrać wielkość i model, który:

    • zapewnia jednolitą strukturę próżni,

    • ma wyprofilowaną górę, ułatwiającą nalewanie lub

    • w wersji automatycznej posiada specjalną pompkę do nalewania,

  • termosu do napojów zimnych – schłodzone napoje również wymagają przechowywania w odpowiednich warunkach, a zatem:

    • solidnej izolacji ścianek termosu,

    • szczelnego zamknięcia pokrywy,

    • obojętności na wysoką temperaturę otoczenia.

Szczegółowa specyfikacja znajduje się w karcie każdego produktu, również w naszej hurtowni możesz zasięgnąć dokładnych informacji na temat każdego dostępnego w Daito modelu.

Elementy wyposażenia lokalu gastronomicznego Białystok

Istota odpowietrznika w cateringowym termosie gastronomicznym

Najprostsze wersje termosów zapewniają jedynie określoną izolacyjność w swojej konstrukcji, natomiast znacznie bardziej efektywne są urządzenia ze specjalnym odpowietrznikiem. Wykorzystanie zjawiska próżni sprawia, że dzięki prostej czynności odpompowania powietrza z wnętrza termosu gastronomicznego zachowasz na dłużej wysoką lub niską temperaturę dań.

Eliminacja podciśnienia z wnętrza termosu daje możliwość pozbycia się nadmiaru pary z gotowych gorących potraw, aby podczas otwierania pokrywy nie nastąpił nagły wyrzut tej pary. Dodatkowo solidne uszczelki w pokrywie i cała izolowana konstrukcja sprawiają, że minimalne są wytrącenia temperatury, na przykład wzrost lub spadek nie więcej niż 0,5-2oC na godzinę.

Przechowuj w termosie gastronomicznym z Daito w Białymstoku

Gotowa kawa, herbata, dania obiadowe i zupy, także napoje i dania w wersji „na zimno” wymagają odpowiedniego wspomagania, jeżeli nie są przygotowane tuż przed wydaniem. Z solidnym termosem gastronomicznym będziesz mieć pewność, że nie potrzeba dodatkowym podgrzewaczy i chłodziarek, aby zachować optymalną temperaturę w komorze termosu.

Szeroka gama termosów o różnych wielkościach i zastosowaniach to nasza odpowiedź na potrzeby Klientów, prowadzących działalność w Białymstoku oraz w innych miastach. Kompletując wyposażenie gastronomii z pewnością warto pomyśleć także o termosach, w których potwierdzeniem niezawodności jest precyzja wykonania oraz gwarancja producenta.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP