Kuchnia elektryczna do gastronomii

Charakterystycznym elementem każdej kuchni elektrycznej są płyty szybkogrzejne, które odpowiadają za doprowadzenie gotowanych potraw do określonej temperatury. Utrzymanie temperatury oraz możliwość swobodnej jej regulacji to większe możliwości wpływania na smak, wygląd i konsystencję gotowych dań, dlatego warto dokładnie poznać atuty wybranego modelu.

Kuchnie do gastronomii w stałej ofercie naszej hurtowni

Z bogatej gamy rozwiązań możesz wybrać kuchnię nastawną, wolnostojącą lub do zabudowy. Rożne wielkości poszczególnych kuchni do gastronomii to swoboda wyposażenia zaplecza kuchennego tak, aby każde urządzenie zajmowało tyle miejsca, ile jest to przewidziane w danym projekcie lub uzasadnione częstotliwością użytkowania.

Proponujemy urządzenia wiodących producentów, aby dostarczać naszym Klientom:

  • kuchnię elektryczną standardową – wyposażoną w płyty grzewcze kwadratowe lub okrągłe, gdzie liczba płyt, ich moc i wielkość dostosowana jest do modelu; kuchnie takie:

    • mogą mieć podstawę otwartą, szafkową lub wyposażoną w piekarnik,

    • w wersji nadstawnej mogą mieć podstawę otwartą lub szafkową,

  • kuchnię elektryczną ceramiczną – szybkogrzejna płyta ceramiczna jest łatwa do utrzymania w czystości dzięki gładkiej powierzchni; w takim modelu:

    • standardem są udogodnienia takie jak minutnik, czy funkcje automatycznego gotowania,

    • ważny jest estetyczny wygląd, płyta prezentuje się nowocześnie,

  • kuchnię elektryczną indukcyjną – najbardziej nowoczesna płyta grzewcza, gdzie na powierzchnię naczyń oddziałuje pole elektromagnetyczne; indukcja w praktyce to:

    • oszczędność energii elektrycznej do 30%,

    • szybsze w porównaniu do powyższych płyt gotowanie i smażenie.

Przed zakupem warto wziąć pod uwagę koszt samego urządzenia oraz koszt eksploatacji, a następnie ilość przygotowywanych dań w twoim lokalu, czy obiekcie. Odpowiednio dobrana płyta grzewcza to sposób na wydajność urządzenia i realne oszczędności.

Kuchnia gazowo elektryczna Białystok

Jak bezpiecznie podłączać kuchnie gastronomiczne elektryczne

Obecność energii elektrycznej w procesie gotowania wymaga odpowiedniego poprowadzenia i zabezpieczenia instalacji, aby całość mogą spełniać swoje zadanie. Zakupioną kuchnię ustawić należy na twardym, stabilnym i niepalnym podłożu oraz wyregulować nóżki, jeżeli dany model je posiada. W poszczególnych modelach niezbędne jest też dodatkowe mocowanie śrubami.

Podczas samej instalacji, czyli podłączenia kuchni gastronomicznych do zasilania elektrycznego konieczne jest przestrzeganie odgórnym norm, przepisów i zarządzeń (instalator powinien mieć aktualne Świadectwo Kwalifikacji). Jedną z kluczowych kwestii jest sprawdzenie, czy zgodne są parametry instalacji elektrycznej z danymi tabliczki znamionowej wybranej kuchni.

Daito z Białegostoku i działania w kwestii każdej kuchni elektrycznej

Wybierając kuchnię elektryczną z naszej hurtowni gastronomicznej w Białymstoku, możesz skorzystać z fachowego doradztwa od dobranie modelu po propozycję projektu całego zaplecza Twojego lokalu. Doświadczenie oraz znajomość branży sprawiają, że proponujemy korzystne rozwiązania. Z przyjemnością poznamy również Twoje potrzeby

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP