Wśród urządzeń gastronomicznych szatkownica do warzyw zajmuje jedną z głównych pozycji, ponieważ jej działanie znacznie usprawnia przygotowanie wielu dań. Solidna maszyna wyposażona w wysokiej klasy ostrza to sposób na dokładne rozdrobnienie surowych warzyw i przygotowanie ich do spożycia lub do dalszej obróbki. Wybierając odpowiedni model możesz znacznie zwiększyć wydajność swojego zaplecza kuchennego.
Asortyment naszej hurtowni gastronomicznej to urządzenia solidne i trwałe, a dodatkowo zamówiona przez Ciebie szatkownica będzie:
-
wielofunkcyjna – pozwoli ciąć warzywa na paski, w słupki, wiórki, plasterki o różnej grubości; dostępne są również inne tarcze, na przykład do frytek karbowanych,
-
efektywna – zależnie od modelu sprawdzi się w lokalu, który wydaje nawet 1500 posiłków dziennie; przykład to model Top Line marki Hendi,
-
szybka – prędkość tarczy w okolicach 300 obrotów na minutę stanowi imponujący rezultat, a efekt ten potęguje duży otwór wsadowy,
-
bezpieczna – przydatne są zabezpieczenia typu zatrzask śruby zamykający pokrywę lub automatyczne wyłączanie urządzenia po otwarciu pokrywy,
-
łatwa w obsłudze – wygodna wymiana tarcz krojących oraz programowanie za pomocą kilku przycisków sprawiają, że obsługa urządzenia jest prosta i przyjemna.
Urządzenia stosowane w gastronomii mają znacznie większe gabaryty niż modele domowe, lecz to również jest zaletą, ponieważ zwiększa stabilność szatkownicy. Dodatkową stabilizacją są antypoślizgowe nóżki lub specjalne antypoślizgowe punkty na spodzie maszyny.
Markowe szatkownice do warzyw Twoim sprzymierzeńcem
W przeciwieństwie do niewielkich sprzętów na wzór klasycznych tarek, na których szatkuje się ręcznie, solidne urządzenia gastronomiczne pozwalają znacznie przyspieszyć proces obróbki warzyw. Nawet najtwardsze gatunki, takie jak buraki, czy korzeń selera bez trudu przejdą przez ostre tarcze, przyjmując pożądaną formę. Wśród nowoczesnych szatkownic do warzyw standardem są takie o wydajności do 300 kg poszatkowanych warzyw w godzinę.
Solidny napęd oraz moc rzędu 700 W to imponujące parametry, spotykane niemal jedynie w urządzeniach przemysłowych, także w szatkownicach gastronomicznych. Użytkowanie zgodnie z przeznaczeniem, regularne czyszczenie oraz konserwacja sprawią, że Twoja szatkownica będzie niezawodna, trwała i gotowa na wszelkie kulinarne zmagania. Możliwość wymiany ostrzy znacznie przedłuży jej żywotność.
Aluminium i stal nierdzewna w markowym wyposażeniu gastronomii
Istotny wpływ na jakość oraz trwałość urządzeń gastronomicznych mają materiały, z których wykonano poszczególne elementy. W lokalach przygotowujących i serwujących posiłki wszystkie elementy maszyn powinny być odporne na działanie wysokich temperatur, wilgoci, a także na uszkodzenia mechaniczne.
Obudowa ze stali nierdzewnej to niemal standard, ponieważ sprawdza się w praktyce i jest to rozwiązanie chętnie wybierane przez Klientów. Innym trwałym materiałem jest również aluminium, stosowane zazwyczaj do stworzenia pokrywy otworu wlotowego szatkownicy. Trwałością w solidnych urządzeniach wyróżniają się również elementy gumowe, plastikowe i z innych tworzyw sztucznych.
Zamów szatkownicę do warzyw z Daito w Białymstoku – zapraszamy
Nasza hurtownia gastronomiczna w Białymstoku to miejsce, w którym każda szatkownica do warzyw pochodzi od sprawdzonego producenta. Promowane przez nas marki są znane i cenione w branży kulinarnej, dlatego sprawdzą się również w Twoim lokalu.
Szczegóły oferty