Obecność pieca gastronomicznego w restauracjach, poszczególnych obiektach i sklepach można dopełnić jego udoskonaloną funkcjonalnością. W przeciwieństwie do modeli z ubiegłych dekad, w tych współczesnych znajdziesz szereg udogodnień, które do minimum ograniczają obsługę poszczególnych funkcji, a przy tym zapewniają doskonałą powtarzalność udanych dań i wypieków. Korzystając z usług naszej hurtowni gastronomicznej z pewnością dokonasz dobrego wyboru.
Piece gastronomiczne – wiele zastosowań, niezawodna jakość
Przewaga pieców gastronomicznych nad dowolną kuchnią gastronomiczną z piekarnikiem polega na wielkości komory danego pieca. Urządzenia te w całości przeznaczone są do przygotowywania dań w trybie konwekcyjnym lub konwekcyjno-parowym, a dobrane odpowiednio pod kątem wielkości pozwalają odpowiednio funkcjonować największym nawet lokalom i obiektom. Przygotowanie jednocześnie wielu porcji danej potrawy lub kilku blach ciasta nie będzie już dla Ciebie wyzwaniem.
Do najczęściej wybieranych pieców gastronomicznych należą:
- piece piekarnicze – idealne, gdy w swoim lokalu lub sklepie oferujesz gorące pieczywo; odpowiedni program pozwoli wypiec chleby, bułki, czy croissanty dzięki:
- zamontowanemu systemowi nawilżania,
- wentylowanym grawitacyjnie drzwiom,
- piece konwekcyjne – nagrzewane gorącym powietrzem; we współczesnej wersji szybko osiągają ustawioną temperaturę, na przykład 180oC w 3 minuty, a dodatkowo:
- mogą posiadać termostat elektromechaniczny,
- pozwalają skrócić czas przygotowywania potraw,
- piece konwekcyjno-parowe – najbardziej zaawansowana technologia, stanowiąca połączenie pieczenia i gotowania na parze; zapewnia potrawom kruchość i soczystość, a tym samym:
- umożliwia przygotowanie finezyjnych dań w jednej komorze,
- poprawia jakość znanych Ci dotychczas pieczonych mięs, czy ryb,
- piece do pizzy – jedno- lub dwukomorowe, w wersji z grzałką górną i dolną lub dodatkowo środkową; obecność płyty szamotowej:
- zapobiega przywieraniu i przypalaniu spodu pizzy,
- utrzymuje ciepło, gdy na płycie pizzę ułożysz po wyjęciu jej z pieca.
W Daito - hurtowni gastronomicznej z Białegostoku z przyjemnością pomożemy Ci wybrać odpowiedni piec o optymalnych parametrach.
Dlaczego stal nierdzewna sprawdza się w piecach do gastronomii?
Charakterystyczne właściwości stali nierdzewnej sprawiają, że służy ona jako materiał zarówno do tworzenia obudowy pieców do gastronomii, jak też ich wnętrz i elementów dodatkowych. Wynika to z trwałości stali, jej odporności na działanie skrajnych temperatur i stałego zawilgocenia oraz wytrzymałości w przypadku ryzyka uszkodzeń mechanicznych. Jeżeli na przykład wyjmujesz pizzę z pieca specjalną łopatą, nie musisz się obawiać, że uszkodzi ona ściany wewnętrzne urządzenia.
Oczywiście sprzęt gastronomiczny wykonywany jest ze stali atestowanej, stopów odpowiedniej jakości, o niskim stopniu zanieczyszczenia. Pozwala to uzyskać już na etapie przetapiania surowców i hartowania tej stali cechy użytkowe, które z pewnością docenisz w przypadku solidnych pieców do gastronomii.
W hurtowni Daito z Białegostoku znajdziesz odpowiedni piec gastronomiczny
Zakup sprzętu gastronomicznego stanowi jedno z głównych działań, gdy masz już własny lokal lub planujesz rozpoczęcie działalności w danym obiekcie. Wybór takiego sprzętu nie powinien być przypadkowy, a sposobem na rozsądne gospodarowanie budżetem jest solidny projekt, uwzględniający profil Twojej firmy. Szukając urządzeń do restauracji, baru, kawiarni, możesz zaopatrzyć się u nas - zawsze na korzystnych warunkach.
Obecnie zaplecza kuchenne przypominają dobrze działające mechanizmy, gdzie każdy element spełnia istotną rolę, a całość stanowi przestrzeń z miejscem na gotowanie i przechowywanie produktów. Z odpowiednimi urządzeniami skraca się znacznie czas wykonywania poszczególnych czynności – możesz przekonać się o tym, wybierając naszą fachową pomoc.
Szczegóły oferty