Rozwiązania oraz metody związane z urządzeniami chłodniczymi to udogodnienia na miarę Twoich potrzeb. Sprawiają one, że znacznie bardziej wygodne i bezpieczne stało się przechowywanie i eksponowanie produktów spożywczych oraz gotowych potraw. Możesz zatem profesjonalnie wyposażyć swój lokal i jego zaplecze mając pewność, że wybierasz sprzęt odpowiedniej jakości.
Szeroki wachlarz urządzeń chłodniczych od wiodących producentów
W naszej hurtowni gastronomicznej proponujemy kompletne wyposażenie zapleczy lokali o różnym profilu działania. Odpowiedni dobór urządzeń chłodniczych to sposób na usprawnienie codziennych czynności i wystarczająca ilość miejsca na przechowywanie produktów. Zanim wybierzesz, zapoznaj się z propozycjami dostępnymi w naszych katalogach, a w przypadku wątpliwości skorzystaj z fachowego doradztwa Daito.
Do najpopularniejszych, najczęściej wybieranych przez naszych Klientów urządzeń oraz maszyn, zaliczyć można:
- szafy chłodnicze – od klasycznych lodówek domowych różni je przede wszystkim znacznie większa pojemność, która sięgać może nawet 1300 litrów; dostępne są modele z drzwiami w wersji pełnej lub przeszklonej, przesuwnymi lub rozwieranymi,
- stoły chłodnicze – wygodne połączenie chłodziarki i blatu roboczego, często też zlewu; zależnie od wielkości urządzenie jest zazwyczaj dwu- lub trzydrzwiowe,
- witryny chłodnicze – służą przede wszystkim do eksponowania produktów lokalu, na przykład do ekspozycji ciast oraz tortów w cukierni,
- szafy i stoły mroźnicze – do przechowywania produktów w ujemnej temperaturze niezawodny jest nowoczesny sprzęt gastronomiczny;
- kostkarki do lodu – idealne w pubach, barach, ośrodkach wczasowych, gdzie podawane są napoje chłodzone kostkami lodu.
Poza profesjonalnym sprzętem warto zadbać również o odpowiednie akcesoria, w tym solidne pojemniki do chłodziarek, kuwety do lodów, aby praca w kuchni Twojego lokalu przebiegała szybko, sprawnie i bezpiecznie.
Istotne cechy urządzeń chłodniczych do gastronomii
Warunki, które mogą niekorzystnie wpływać na trwałość poszczególnych maszyn oraz urządzeń, to między innymi wilgotne od pary wodnej powietrze, wysoka temperatura otoczenia podczas gotowana i pieczenia potraw, kontakt z sokami owocowymi. W urządzeniach chłodniczych do gastronomii stosowane są materiały odporne na działanie tych czynników, począwszy od obudowy po wnętrze każdej chłodziarki czy witryny.
Ważna jest również gładkość powierzchni wszystkich elementów danego urządzenia. Pozwala to utrzymać cały sprzęt w czystości i zapobiega osadzaniu zanieczyszczeń w ewentualnych szczelinach. Odpowiednie, higieniczne warunki zaplecza Twojego lokalu stanowią niezbędne minimum, aby spełniać wymogi związane z BHP, czy z normami HACCP.
Sprzedaż, serwis i montaż urządzeń chłodniczych w Białymstoku
Wybierając dowolne urządzenia chłodnicze znajdujące się w naszej ofercie masz pewność, że są to modele od wiodących producentów. Zapewniamy również serwis tych urządzeń gastronomicznych, a jeżeli zechcesz zaprojektować na nowo swoje zaplecze – również służymy radą. Nasza hurtownia w Białymstoku to realna pomoc na każdej płaszczyźnie działań w gastronomii.
Szczegóły oferty