Odpowiednio wyeksponowane i oświetlone ciasta, dania gotowe, czy napoje to sposób, aby zachęcić potencjalnych Klientów do zakupów. Z witryną chłodniczą szybko i wygodnie stworzysz ciekawą prezentację w optymalnych dla danych produktów warunkach. Płynna regulacja temperatury oraz wygodna obsługa to jedne z licznych atutów nowoczesnych witryn.
Wybierz witrynę chłodniczą zależnie od profilu Twojej gastronomii
Każdą witrynę chłodniczą należy traktować indywidualnie, ponieważ określona budowa, przestrzeń wewnątrz urządzenia i charakterystyczne właściwości to cechy, które należy uwzględnić dopasowując urządzenie do rodzaju eksponowanych i serwowanych dań, czy wyrobów. Korzystając z naszej pomocy znajdziesz model najlepszy dla Twojego lokalu.
Wśród wielu gotowych rozwiązań wyposażenia gastronomii proponujemy witryny:
-
cukiernicze – idealne do ciast, ciastek z kremem, tortów oraz innych słodkich wypieków, które wymagają odpowiednio niskiej temperatury; odpowiednia ilość półek pozwoli efektownie ułożyć całą ekspozycję i wygodnie zmieniać ją zależnie od potrzeb,
-
do sushi – w komorze chłodniczej za przeszkleniem znajdują się niezbyt głębokie pojemniki, które sprawdzają się doskonale jako miejsce na ułożenie gotowych porcji sushi; w niektórych modelach dostęp do komory jest dwustronny (np. witryna marki Arktic),
-
do napojów w butelkach i puszkach – zależnie od rodzaju i rozmieszczenia półek możesz ustawić lub położyć puszki i butelki; zazwyczaj półki są chromowane, przystosowane do wyjmowania i zmiany wysokości, często również odpowiednio profilowane,
-
uniwersalne – mają postać szaf chłodniczych z przeszklonymi przednimi drzwiami lub całkowitym czterostronnym przeszkleniem; odpowiednio zagospodarowana przestrzeń pozwala chłodzić jednocześnie znaczną ilość produktów, dań lub napojów.
Każda z powyższych wersji może mieć określoną wielkość, dlatego również pod tym kątem należy przemyśleć zakup gotowej witryny, czyli niewielkiego urządzenia na blat lady lub podblatowego, albo witryny chłodniczej pełnowymiarowej.
Co jeszcze jest istotne w solidnej witrynie do lokalu gastronomicznego
Ważną kwestią w tej kategorii urządzeń chłodniczych jest regulacja temperatur, a równie istotną – klasa klimatyczna. Sana zmiana ustawień, czyli regulowanie temperatury wewnątrz witryny powinna odbywać się za pomocą jednego pokrętła lub nieskomplikowanego panelu, a zakres temperatur to zazwyczaj 0-12oC.
Co do klasy klimatycznej, oznacza ona zakres temperatur otoczenia, w jakich dane urządzenie może bezawaryjnie pracować. Według klasyfikacji obowiązującej do 30 czerwca 2016 były to określone litery (na przykład N: od +16°C do +32°C), natomiast od obecnie obowiązuje system cyfrowy. Jeżeli zatem klasa klimatyczna oznaczona jest cyfrą 4 oznacza to, że urządzenie może pracować w temperaturze od +10°C do +30°C. Pełna specyfikacja przypisana jest indywidualnie do każdego urządzenia.
Pomożemy Ci wybrać witrynę chłodniczą z naszej hurtowni w Białymstoku
Biorąc pod uwagę realne oczekiwania naszych Klientów, nieustannie poszerzamy zaopatrzenie hurtowni Daito w Białymstoku dzięki współpracy z wiodącymi producentami urządzeń gastronomicznych. Z przyjemnością doradzimy również w wyborze witryny chłodniczej, idealnej do Twojego sklepu lub lokalu.
Szczegóły oferty