Zmywarka gastronomiczna

Obecność zmywarki gastronomicznej jest standardem wyposażenia zapleczy lokali, które działają w szeroko pojętej gastronomii. Wybierając idealny model zmywarki należy zwrócić uwagę na jej wielkość i funkcjonalność, a następnie dobrać model do realnych potrzeb. Decydując się na jedną z naszych propozycji z pewnością usprawnisz codzienne czynności związane z użytkowaniem naczyń, akcesoriów i części poszczególnych urządzeń.

Co jest istotne w zmywarkach gastronomicznych do naczyń i szkła?

Współczesnym zmywarkom gastronomicznym powierzyć można najbardziej zaawansowane działania związane z utrzymaniem naczyń w czystości. Funkcja takich urządzeń to również wyparzanie, dzięki któremu naczynia są profesjonalnie przygotowane do dalszego użytkowania. Temperatura wody podczas płukania wynosi zazwyczaj 85-90oC, co daje higieniczną czystość podczas każdego cyklu.

Wybierając urządzenia gastronomiczne warto zainwestować w solidną zmywarkę, której praktyczne cechy to:

  • odpowiednie wymiary:
    • optymalna wielkość kosza na naczynia oraz możliwość dodania nadstawki,
    • dostateczna wysokość drzwi zmywarki dla wygodnego wkładania większych naczyń, garnków,
  • funkcjonalne wnętrze:
    • kosze, półki i przegrody na talerze, sztućce, kieliszki;
    • obecność prowadnic koszy, ramiona płuczące górne i dolne,
  • dodatkowe udogodnienia, na przykład:
    • elektroniczne sterowanie dozownikami środków czyszczących i płuczących,
    • panel sterowania do szybkiego wprowadzenia ustawień cyklu.

Przy dużej częstotliwości zmywania ważna jest długość każdego cyklu, dlatego przed zakupem zmywarki należy sprawdzić, ile opcji i jaki czas trwania umożliwia dane urządzenie. Mogą to być na przykład 2 cykle mycia – 90 i 150 sekund.

Zmywarka w lokalu gastronomicznym w Białymstoku

Akcesoria i płyny w zmywarkach do gastronomii

Prawidłowe działanie, charakterystyczne dla wysokiej klasy zmywarek, jest możliwe również za sprawą odpowiednio dobranych produktów, stanowiących zgrany duet z danym urządzeniem. Zacząć należy od wspomnianego wyżej wyposażenia zmywarki, czyli koszy, nadstawek, które zazwyczaj są w zestawie, lecz można poszczególne elementy nabyć osobno, aby zwiększyć potencjał danej zmywarki.

Osobną kategorię stanowią natomiast środki myjące i nabłyszczające, stosowane w zmywarkach do gastronomii. Ze względu na częste zmywanie, istotna jest wydajność tych preparatów, należy więc wybierać asortyment, który pozwoli Ci bez wyrzeczeń planować miesięczny budżet. Często zalecane dozowanie to niespełna 1 gram preparatu na litr wody, co jest ekonomiczne, a jednocześnie pozwala uzyskać efekt w postaci czystych, higienicznych naczynia po zmywaniu.

Zmywarka do gastronomii – zakupy z Daito w Białymstoku

Szukając zmywarki do gastronomii w Białymstoku możesz nam zaufać i powierzyć urządzenie zmywalni Twojego lokalu. Odpowiednio dobrany sprzęt gastronomiczny sprawi, że czas przeznaczony na zmywanie ograniczy się do umieszczenia naczyń w komorze zmywarki i uruchomienia odpowiedniego programu.

Współczesne zmywarki to połączenie funkcjonalności oraz estetyki, zawsze na wysokim poziomie. Z przyjemnością pomożemy Ci znaleźć odpowiedni model.

Zastanawiasz się nad otwarciem restauracji, baru?
A może jesteś już właścicielem lokalu gastronomicznego? Zapraszamy do nas….

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i współpracy.

TOP